Az iskola neve: Magán szakközépiskola, Alsóbodok
  Súkromná stredná odborná škola s VJM
   
Pontos címe: 951 02 Dolné Obdokovce (Alsóbodok) č. 71
 
   
Az igazgató neve: Patay Péter
   
Telefonszám: +421-908-132 086
   
   
   
További telefonszámok:
 

Iskolafenntartó: 

+421907-138139

Iskolaigazgató: 

+421908-132086
   
Weboldal: www.sssp.sk
E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  kep n 0059

Iskolánk 2001 óta működik önálló oktatási intézményként, előtte egy évig az udvardi szakközépiskola kihelyezett osztályaként indult. A fejlődés többek között a diáklétszám módosulásán követhető. Mára 9 járás 50 településéről járnak hozzánk diákok. Mindez természetesen nem következhetett be színvonalbeli fejlődés nélkül. Sikerült elérnünk, hogy szinte a teljes tanári kar főállású tanárból áll. Célunk olyan széleskörű, a modern világban hibátlanul működni képes vállalkozói és idegenforgalmi felkészítést biztosítani, amelynek segítségével a fiatal olyan képességekre tesz szert, amelyekkel képes a saját vállalkozását megtervezni, sikeresen működtetni, és ezzel saját, és családja létbiztonságát megoldani. Így mások akaratától függetlenül, a saját életcéljainak megfelelően képes élni. Ezért a vállalkozói szakközépiskola, ha megfelelő, modern tartalommal működik, mindenütt a világon az egyik legkeresettebb iskolatípus. Szakmai profilja a kereskedelmi akadémiákkal éppen ellentétes. Míg a kereskedelmi akadémia csak a vállalati adminisztráció elvégzésére képesít alkalmazotti szinten, addig a vállalkozói szakközépiskola ezen felül még azoknak a speciális ismereteknek a megszerzését is lehetővé teszi, amelyek segítségével a vállalkozó önálló munkaadóvá válik. Ezzel pedig függetlenítheti magát a munkanélküliség rémétől, hiszen sorsát önállóan képes megszervezni és irányítani. Ezt pedig azoknak a tantárgyaknak nagy óraszámban történő oktatása teszi lehetővé, amelyeket önálló tantárgyként egyetlen más szakközépiskolán sem tanítanak. Ilyenek pl.: Vállalkozástan, Vállalkozói elemzések, Menedzselés, Vállalkozói és szociális kommunikáció, Marketing, Vállalkozói tanácsadás, Szolgáltatások az idegenforgalomban, Idegenforgalmi geográfia. Persze, ezen kívül oktatunk még gazdasági számtant, gazdasági földrajzot, jogi ismereteket, könyvelést, adminisztrációt és levelezést, stb. is, és tanulmányi programunkban kiemelt helyet biztosítunk az angol és német nyelvek oktatásának (az egyikből érettségi vizsgát is kell tenni).

A 2006/2007-es tanévben indítottunk új szakot kereskedelem és vállalkozás - idegenforgalom név alatt.

Nagy figyelmet szentelünk a szaktárgyak oktatásnak azért, hogy végzőseinknek biztosítsuk úgy a belföldi, mint a külföldi egyetemeken való továbbtanulás lehetőségét is. Annak ellenére, hogy az iskola magánintézmény, nálunk az oktatás tandíjmentes!Copyright © 2006-2024 Magyar Tannyelvű Magán-Szakközépiskola. Minden jog fenntartva.

Az oldal Firefox-ra optimalizált. Készítette: G-Kreativ Kapcsolat: Admin