merreEgy olyan pályaorientációs tréningre került sor iskolánkban, melybe a középiskola összes diákja és az érdeklődő alapiskolások is bekapcsolódhattak 2016. december 1-jén.

Egy kicsit rendhagyó volt ez a nap, hiszen nemcsak azokat a diákokat vártuk, akik mindenképpen az iskolánk diákjai szeretnének lenni, hanem azok is részesei voltak a rendezvénynek, akik még nem döntötték el, hogy hol is szeretnék folytatni középiskolai tanulmányaikat. 1Ellátogatott hozzánk a TANDEM nonprofit szervezet, amelyik egy pályaválasztási napot tartott iskolánk diákjainak, s a hozzánk látogatóknak is. A nap első felében a megnyitóra, majd a foglalkozásra került sor. Négy csoportba osztottak be minket. Külön csoportot képeztek az alapiskolai végzős diákok, a 3. és 4. osztályosok, s végül az 1. és 2. évfolyam pedig együtt volt. Csapatépítős foglalkozásokat és személyiségfejlesztő játékokat játszottunk, amelyek hozzásegítenek a helyes döntéshez. A délután folyamán az ún. „Élő Könyvek” látogattak el hozzánk. Ők azok, akik részben a szakközépiskola egykori diákjai voltak, de voltak olyan szakmabeliek is, akik közvetlenül nem kapcsolódnak iskolánkhoz, viszont olyan szakmát, mesterséget képviselnek, melyeket diákjaink egy előzetes felmérés alapján választottak ki. 2Volt itt tanár, költő, testépítő, óvónő csak, hogy pár szakmát említsek. Mindenki a saját érdeklődési körének megfelelően dönthette el, hogy kinek a szakmai tapasztalataira, vagy épp tanácsaira kíváncsi. Lehetőségünk volt kisebb csoportos, illetve egyenkénti beszélgetésre az Élő Könyvekkel. Ezek mellett volt kreatív sarok, ahol játékokat, vagy akár önéletrajzot lehetett készíteni, információs pult a továbbtanulási lehetőségek tárházaként, társasjáték, diplomafotó, illetve „életpálya” játék, ami igazán érdekes volt számomra. A nap folyamán egy kis kártyácskára gyűjthettünk aláírásokat, amelyeket kisorsoltak. 11 díj talált gazdára.

Elmondhatom, mint az iskola diákja, hogy nagyon hasznos és szuper nap volt mindez. Köszönet ezért iskolánknak, a TANDEM csoportnak, és az Élő Könyveknek.

                                                                                                                           Sádovsky Veronika

[Képgaléria]

 

                                                                          

 



Copyright © 2006-2019 Magyar Tannyelvű Magán-Szakközépiskola. Minden jog fenntartva.