logo autobus 80x80Iskolánk a Határtalanul program keretén belül látogatott el Budapestre, a Szily Kálmán Műszaki Szakközépiskolába. A programban mindkét iskola részéről 25 diák vehetett részt. A kirándulás 2016. április 4-7-ig tartott.

Negyedikén délután vette kezdetét pesti látogatásunk. Autóbusszal indultunk neki az útnak az iskola elől. Már akkor mindenki azon gondolkozott, hogy milyen élményekkel térünk vissza, hisz a program színesnek ígérkezett. A napirendről a buszban kaptunk tájékoztatást, majd megtudtuk, hogy egy Rila nevű hotelben szállunk meg.

Érkezésünkkor a hotel előtt vártak rég látott ismerőseink, a diákok és a kísérőtanáraik és persze az idegenvezető nő, aki az elkövetkezendő napokban szebbnél szebb helyekre vitt el minket és rengeteg érdekességet tudtunk meg tőle.

A kipakolásra fél óránk jutott. Miután mindenki megismerkedett ideiglenes szobájával közös városnézésre invitáltak bennünket. Felvittek minket autóbusszal a Budai Várhoz, ahol gyönyörű látvány tárult elénk. Budapest felülnézetből csodaszép volt, készítettünk pár fotót és tovább indultunk körutunkon. Elmentünk a Hősök terét is megnézni. Kezdett besötétedni, így a látvány még szebb volt. Végigmentünk a Rakparton is, ahonnan rengeteg épületet lehet látni, mint például a Parlamentet, vagy akár megemlítve az A38 hajót, ahonnan a Petőfi TV adásait sugározzák. Este a szálláson meleg étellel vártak bennünket fél 9-kor. Akinek volt még kedve vacsora után sétálni indult. Kihagyhatatlannak ígérkezett a város esti kivilágításban pompázva. Felsétáltunk a Margit Hídra és onnan gyönyörködtünk a kilátásban, este fáradtan értünk vissza a hotelbe, de csodaszép élményekkel.

Másnap megreggelizünk és elkészültünk, majd elindultunk megnézni az iskolát. Két-három órás körlátogatást tettünk az intézményben, ahol minden technikát és gépet bemutattak nekünk. Továbbindulva megnéztük a Citadellát is. Végül az Országházba is betekintést nyertünk. Kedden és szerdán is kaptunk egy kis szabadidőt, amit általában egy parkban vagy épp egy ebéd elfogyasztásával töltöttünk el. Kedden szintén este érkeztünk vissza a szállásra, ahol megint meleg étel várt bennünket. Vacsorázás után szabadot kaptunk, volt, aki megint sétálni ment, de akadt olyan is, aki inkább pihent a fárasztó nap után.

Szerdán is hosszú nap elé néztünk, bár a fáradalmainkat kárpótolta a látvány. Az iskolában kezdtük meg a napot, ahol közösen számítógépeket szereltünk és raktunk össze. Néhányan segítségre szorultunk, de az iskola diákjai szívesen segítettek nekünk. A "kisebb informatika óra" után tovább álltunk. A szabadidős tevékenység után hajókázni indultunk a Dunán. Mindenki élvezte az utat, érdekességeket hallgathattunk végig egy fülhallgatón. Picit fújt a szél, de a lányok haján kívül ez senkit nem zavart?. Végső megállónk a Margit-sziget volt. Gyönyörű volt a park, a környezet és az idő is kedvezett nekünk. Utolsó állomásunk a West End City Center Bevásárlóközpont volt. Kaptunk némi szabadidőt, majd visszaindultunk a szállásra, hogy eltöltsük utolsó esténket Budapesten.

A csütörtöki napot már nem a fővárosban töltöttük. Hazafelé Szentendrén álltunk meg a Marcipán múzeumban. Visegrádon is megálltunk bobozni egyet. Mindenki élvezte, sikítoztunk és ujjongtunk. Végső megállónk pedig az Esztergomi Bazilika volt. A Szent István szobránál is megálltunk, ahonnan lélegzetelállító látvány tárult elénk Párkány és környékére és Esztergomra. Az út hátralevő részében az idegenvezetőnk már nem tartott velünk, így még Esztergomban megköszöntük neki fáradhatatlan lelkesedését és az egész heti munkáját.

Fáradtan, de hatalmas élményekkel tértünk vissza. Felejthetetlen hetet töltöttünk Budapesten.

Sádovsky Veronika
1. osztályos tanuló


 Copyright © 2006-2023 Magyar Tannyelvű Magán-Szakközépiskola. Minden jog fenntartva.

Az oldal Firefox-ra optimalizált. Készítette: G-Kreativ Kapcsolat: Admin