logo korcsolya80x80Idén 15 év után végre megint Pozsony lehetett a „házigazdája” a Műkorcsolya Európa Bajnokságnak. A mi iskolánk is azon szerencsés iskolák egyike közé tartozik, aki részt vehetett ezen a fantasztikus és egyben hatalmas rendezvényen.

mukorcsolya 01 tnAz ötlet tőlem származott, hogy nevezzük be iskolánkat a rendezvényre. A Szlovák Műkorcsolya Egyesület Pozsonyban meghirdette, hogy a Szlovákiában lévő iskolák ingyen belépést kaphatnak az ünnepségre jan. 27-én. Ezzel a kérdéssel fordultam az iskola igazgatójához, Hajtman Bélához, aki készségesen segített és utánanézett a dolgoknak. Pár nap múlva kaptam a hírt, hogy az iskola megpályázta, hogy részt vehessünk az Európa Bajnokságon, mint nézőközönség. Az igazgató úr engem kért meg, hogy mint ötletgazda, érdeklődjem meg, hogy van-e a diákok között erre igény. Nagy örömömre a diákok támogatták az ötletet. Mindebben akkor voltunk igazán biztosak, mikor visszajeleztek, hogy szeretettel várják iskolánk diákjait.

Nekem személyesen van egy nagy kedvencem Javier Fernández, aki címvédőként érkezett Szlovákiába, Spanyolország képviselőjeként. Természetesen annak is örültünk, hogy van aki hazánkat is képviseli a bajnokságon: Nicole Rajičová női egyéni korcsolyázó, Lukáš Csölley és párja Federica Testa, Michael Neuman férfi egyéni korcsolyázó.

Délután kettőkor indultunk Pozsonyba az iskola elől autóbusszal. Fő úti célunk a pozsonyi Ondrej Nepela Jégcsarnok volt. Útközben az igazgató úr és jómagam is ismertettük a diákokkal a napi programot, és hogy kiket láthatunk aznap a jégen.

Megérkezésünk után megmutatták hol foglalhatunk helyet.
Mindenki érdeklődve nézte a jeget, mikor fog elkezdődni az ünnepélyes megnyitó.

A bajnokságot Mrs. Felicitas Babušíková nyitotta meg, aki a Szlovák Műkorcsolya Egyesület elnökasszonya, utána népi zenekar, és népviseletet viselő fiúk és lányok vették birtokukba a színpadot.

A jeget perceken belül fiatal korcsolyázók vették uralmuk alá, elkápráztatva a közönség sorait, majd megjelent a bajnokság kabala figurája is. Ezt követte Ms. Marie Lundmark az ISU méltó képviselőnőjének ünnepélyes beszéde, majd végül, de nem utolsó sorban beszédet tartott köztársasági elnökünk Andrej Kiska. Majd együtt elénekeltük a szlovák himnuszt.

mukorcsolya 03 tnA megnyitó után kisebb szünet következett. Ezután elkezdődött a férfi műkorcsolyázók rövid programja. Ötös és hatos csoportonként léptek jégre a korcsolyázók, hogy gyakorolhassanak, majd előadják rövid programjukat, ami fejenként majdnem három percig tartott. Mindenkit lekötött és elkápráztatott a korcsolyázók szebbnél szebb mutatványa. Sajnos láthattunk egy két esést is, de az élményt ez nem tompította.

Voltak diákok, akiknek sikerült egy-két sportolóval képet készíteniük, én pedig autogramot kértem az egyik korcsolyázótól.
Mindennek este fél tizenegykor lett vége. Lassan elindultunk vissza az autóbuszhoz. Azt elmondhatom, hogy mindenki élményekkel gazdagon távozott a helyszínről. Úgy érzem, én tértem haza a legnagyobb élményekkel, hisz a kedvenc korcsolyázóm megnyerte a kűrt. Másnap este pedig megtudtam, hogy negyedszer is aranyérmes Európa bajnok lett.
Mindezt az élményt az alsóbodoki szakközépiskolának és igazgató urának köszönhetjük/köszönhetem.

2016. január 30.
Sádovsky Veronika
az iskola 1. osztályos diákja


 Copyright © 2006-2020 Magyar Tannyelvű Magán-Szakközépiskola. Minden jog fenntartva.

Az oldal Firefox-ra optimalizált. Készítette: G-Kreativ Kapcsolat: Admin