Iskolánk 2000. szeptember 2-án nyitotta meg kapuit. Egy évig kihelyezett osztályként működött, majd 2001-ben jogalanyivá vált, azóta működik önálló oktatási intézményként. Teltek múltak az évek, s mára már egy nemzetközileg is elismert intézménnyé nőtte ki magát.

Iskolánkon a komoly tanuláshoz az összes szükséges feltétel biztosított: a tanári gárdát képzett szakemberek alkotják. Pedagógusaink kellő tapasztalattal rendelkező, képzett, vagy a feltörekvő, fiatal tanári generációhoz tartoznak. Ennek pedig óriási jelentősége van diákjaink sikeres jövője szempontjából, mivel a képzett szakembergárda optimális feltételeket biztosít azok számára is, akik az érettségi után tanulmányaikat egyetemen óhajtják folytatni.

Tanítási óránIskolánk iránt széles körben terjed az érdeklődés, úgyhogy ma már 8 járásból tanulnak nálunk diákok, csaknem 150 km-es körzetből. Befogadásukra 2004/2005-ös tanév elején nyílt meg az új, kétszintes kollégium. E fejlődés okait keresve megállapítható, hogy iskolánkon olyan attraktív szakokat tanítunk, amely végzős diákjaink számára a lehető legjobb feltételeket biztosítja úgy a belföldön, mint külföldön való biztos érvényesüléshez. 

Iskolánk szakmai profilja ilyen szempontból a megfelelőbb lehetőségeket biztosítja azzal, hogy ideális felkészülést tesz lehetővé a közeli, Nyitrai Konstantin Egyetemen és Mezőgazdasági Egyetemen, vagy a komáromi székhelyű Selye János Egyetemen, Budapesti Közgazdasági és Jogtudományi Egyetemen történő továbbtanuláshoz. Természetesen emellett még több nemzetközi, Európai Uniós programba is bekapcsolódunk.

Az infoteremben Az iskola eszközfelszereltsége országos viszonylatban is egyedülálló. Az iskola épülete festői környezetben helyezkedik el, architektúrája az ízléses és célszerű építkezési mód ötvözete, amely teljesen különbözik a nálunk korábban megszokott jellegtelen, szürke, kocka alakú iskolaépületektől. Az iskolához tartozó multifunkcionális épületre, amelynek még saját úszómedencéje is van, ugyanez még fokozottan érvényes. Ez az épület egyben lehetővé teszi társadalmi rendezvények lebonyolítását is. Diákjaink nem a hagyományos „csőbútor-környezetben“ tanulnak,  hanem íróasztaloknál, kényelmes, kárpitozott székeken ülve. Valamennyi diákunk a legmodernebb típusú számítógépen dolgozik, és az Internet-hozzáférés lehetősége nálunk alapkövetelmény. Mivel az iskola épületei és összes technikai eszköze teljesen új, így ideális feltételeket biztosít a magas szintű és eredményes pedagógiai munkához. A kollégium új, kétszintes épülete pedig, amely az iskola közvetlen szomszédságában, attól csupán kb. 30 m-re helyezkedik el. Természetesen diákjaink pezsgő társadalmi életet is élnek, sőt látókörüket bővítik azok a tapasztalatok is, amelyeket külföldi kirándulások és akciók keretében szereznek. Ezekre csupán néhány példa: Diákjaink néhány évvel ezelőtt egyhetes tengerparti kiránduláson vettek részt Horvátországban, a téli szezonban sítúra jelentette számukra a kikapcsolódást, a nyári szünetben pedig néhány diákunk egy hortobágyi nemzetközi környezetvédelmi táborban ismerkedhetett meg az Alföld csodás szépségeivel. 

Tanítás utánEgy évvel később pedig Olaszország volt az úticél, azt követő iskolaévben pedig már egy újabb sítúra, és egy háromnapos budapesti kirándulás volt mögöttünk. 2006 februárjában természetiskolában vett részt az egész iskola. Évente számos tanulmányi úton, kiránduláson vehetnek részt diákjaink. Köszönhető ez a szombathelyi Bolyai Gimnáziummal fenntartott testvériskolai kapcsolatnak is. Kiemelt figyelmet szentelünk a kultúrának, annak ápolásának. Színjátszókör keretein belül ismerkednek diákjaink a színpadi kifejezésmóddal. Terveink szerint ez a látogatás- és tevékenységsorozat a jövőben is tovább folytatódik. 2004-től pedig iskolánkat sikerült bekapcsolni egy Európai Uniós, nemzetközi iskolaprogramba is, amely azóta sikeresen lezárult.Copyright © 2006-2020 Magyar Tannyelvű Magán-Szakközépiskola. Minden jog fenntartva.

Az oldal Firefox-ra optimalizált. Készítette: G-Kreativ Kapcsolat: Admin